Джонатан дос Сантос: від юнацького футболу до національної збірної Мексики

Хто такий Джонатан дос Сантос?

Джонатан дос Сантос — мексиканський футболіст, півзахисник клубу «Лос-Анджелес Гелаксі» та національної збірної Мексики. Він народився 26 квітня 1990 року в місті Монтеррей, Мексика. Джонатан дос Сантос є молодшим братом відомого мексиканського футболіста Джовані дос Сантоса.

Кар'єра Джонатана дос Сантоса

Джонатан дос Сантос розпочав свою футбольну кар'єру в клубі «Монтеррей» у 2006 році. У 2008 році він перейшов до іспанського клубу «Барселона», де виступав за молодіжну команду. У 2009 році Джонатан дос Сантос дебютував за першу команду «Барселони» в матчі проти «Расінга». Загалом він провів за «Барселону» 11 матчів.

Перехід до «Тоттенхема» та «Вільярреала»

У 2012 році Джонатан дос Сантос перейшов до англійського клубу «Тоттенхем Хотспур». Однак за два сезони в Лондоні він не зміг закріпитися в основному складі команди. У 2014 році Джонатан дос Сантос перейшов до іспанського клубу «Вільярреал». У складі «Вільярреала» він провів чотири сезони, зігравши в 100 матчах і забивши 10 голів.

Повернення в Мексику та виступи за «Лос-Анджелес Гелаксі»

У 2018 році Джонатан дос Сантос повернувся до Мексики, підписавши контракт з клубом «Америка». У складі «Америки» він став чемпіоном Мексики в сезоні 2018/19. У 2021 році Джонатан дос Сантос перейшов до американського клубу «Лос-Анджелес Гелаксі». У складі «Лос-Анджелес Гелаксі» він став чемпіоном MLS у сезоні 2021.

Виступи за збірну Мексики

Джонатан дос Сантос дебютував за збірну Мексики в 2009 році. Він брав участь у трьох чемпіонатах світу (2010, 2014 та 2018) та трьох Кубках Америки (2011, 2015 та 2019). У складі збірної Мексики Джонатан дос Сантос став бронзовим призером Кубка Америки 2007 року та золотим призером Золотого кубка КОНКАКАФ 2019 року.

Досягнення Джонатана дос Сантоса

  • Чемпіон Мексики: 2018/19
  • Чемпіон MLS: 2021
  • Бронзовий призер Кубка Америки: 2007
  • Золотий призер Золотого кубка КОНКАКАФ: 2019

Висновок

Джонатан дос Сантос є одним з найкращих мексиканських футболістів свого покоління. Він виступав за такі великі клуби, як «Барселона», «Тоттенхем Хотспур» та «Вільярреал». За збірну Мексики Джонатан дос Сантос зіграв понад 100 матчів та забив понад 10 голів. Він є одним з лідерів збірної Мексики та одним з найкращих півзахисників у світі.

Часто задавані питання

  • Скільки матчів Джонатан дос Сантос зіграв за збірну Мексики?
  • У яких клубах виступав Джонатан дос Сантос?
  • Які досягнення Джонатан дос Сантос має на національному та міжнародному рівні?
  • У якому клубі зараз виступає Джонатан дос Сантос?
  • Яке амплуа Джонатана дос Сантоса на футбольному полі?

Related Post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *