Львовские «Карпаты» отреагировали открытым письмом на пассивное, на их взгляд, отношение чиновников к ситуации в украинской армии.Полный текст языком оригинала, вашему вниманию.

ФФУ та ПЛ не бажають підтримати українську армію?


Як відомо, ще 27 листопада 2014 року львівські «Карпати» звернулись до Прем’єр-ліги, ФФУ та усіх українських клубів з ініціативою про підтримку української армії. 6 грудня в Україні відзначатиметься день Збройних сил, тож «зелено-білі» запропонували ФФУ та ПЛ, аби всі клуби, які гратимуть у перенесеному турі, вийшли на поле в патріотичних футболках з гаслом «За честь і славу, за народ». Також було запропоновано перед матчами розтягнути банер із гаслом «Наша армія – наша гордість» і провести збір коштів на підтримку української армії під час домашніх поєдинків (детальніше про ініціативу тут – http://www.fckarpaty.lviv.ua/ua/news/13400/page2.html).

Відповідний лист на адресу ФФУ та ПЛ було надіслано того ж дня, однак донині ці організації жодним чином не висловились щодо запропонованих активностей. Аж раптом учора, 2-го грудня, усі клуби Прем’єр-ліги отримали офіційні листи з пропозицією у дні матчів перенесеного туру провести акції на підтримку переселенців з Криму та Сходу України.

ФК «Карпати» високо цінує той факт, що Національна Федерація та Прем’єр-ліга нарешті активізувались у напрямку проведення соціально-патріотичних акцій. Наш клуб не бачить жодних проблем у поєднанні обох ініціатив і висловлює готовність підтримати запропоновані ФФУ та ПЛ активності, однак цілком слушно виникають питання:

1. За наявною у нас інформацією від клубів Прем’єр-ліги (зокрема, за результатами спілкування з представниками найближчого суперника «Карпат» – одеського «Чорноморця»), ініціатива щодо збору коштів на потреби українського війська знайшла цілковиту підтримку у багатьох футбольних містах України. Чи проводила Прем’єр-ліга бодай усне опитування клубів-учасників з метою виявити рівень підтримки запропонованої «Карпатами» акції?

2. Чи означає пропозиція ФФУ та ПЛ щодо залучення клубів у рамках перенесеного туру до підтримки переселенців те, що ці організації відмовились від заходів щодо підтримки українського війська у День збройних сил України? Якщо так, то чому?

3. Чому досі посадовці ПЛ та ФФУ жодним чином не відреагували та не висловились щодо офіційного листа ФК «Карпати» з пропозицією підтримати українську армію, наче його (листа) і не було? Чи етично цілковито ігнорувати звернення клубу, одного зі своїх засновників, і чи відповідає це високим стандартам професійного рівня керівників Федерації та Прем’єр-ліги?

Зважаючи на обмаль часу, що залишився для організації акції на підтримку української армії (друк футболок, банерів тощо), просимо Прем’єр-лігу надати відповіді на вищезазначені питання максимально оперативно, а саме – до четверга, 4-го грудня, 11:00 год.

Related Post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *