На Прикарпатті, а саме у Калуші китайці побудують завод безхлорних калійних добрив. Не варто хвилюватися про те, що завод створить нові екологічні проблеми. За словами Ден Сяосю , президента китайського підприємтва з іноземними інвестиціями, побудоване підприємтсво вирішить екологічні проблеми Калуша, які накоплювалися за останні 40 років. Також він зауважив, що процес буде націлений на безвідходне виробництво. В якості сировини будуть використовуватися розсоли Домбровського кар’єру, що дасть можливість покращити екологічну проблему. 

 Михайло Вишиванюк, голова Івано-Франківської облдержадміністрації, повідомив, що вартість будівництва орієнтовно буде складати 1,5 млрд. дол.

Його кінцева вартість буде визначатися в залежності від потужності виробництва. Це досить велика інвестиція, яка допоможе Калушу вирішити екологічну проблему. Завдяки заводу з переробки розсолу і калійних добрив, буде створено орієнтовно більше 3 тис. робочих місць.

Україна, відповідно до угоди, бере на себе всю паперову роботу (підготовка необхідної документації). Після заершення усіх формальностей китайці планують одразу приступити до будівництва. Китайська сторона запевняє, що на будівництво данного підприємтсва їм потрібно буде приблизно два роки.

Related Post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *